Retkipäivä

Hello!
Kirjoittelen tätä postausta omasta Thaimaan kodistani, seuranani kuusi gekkoliskoa ja kaksi kukkoa. Jep, pihallani asuu kaksi kukkoa ja tänään aamulla opin, mitä tarkoittaa " kukon laulun aikaan"-sanonta. Se on klo 3.42, jonka jälkeen kukot karjuvat noin minuutin välein ja taistelevat paikastaan pihan hallitsijana. Nyt pimeän tultua ne menevät pikkuhiljaa yöpuulle ja keräävät voimia taas aamuyön huutokisaan.
Sain tosiaan eilen kämpän, joka on tosi kiva ja skootterillakin on tullut huristeltua pitkin ja poikin ja olenkin ihan myyty siihen touhuun.

                                               Tässä on mun kämppä.

Mutta, lupasin kertoa teille Pink dolphin tourista, joka piti sisällään paljon muutakin kuin vain delfiinejä. 
Perjantaina pääsin liittymään mukaan retkelle ja päivä olikin ensimmäinen epävirallinen työpäiväni. Retkiä oli kaksi ja toinen niistä oli puolipäiväretki, josta osa porukasta, mukaan lukien minä, jatkoimme vielä toiselle retkelle. 
Päivä alkoi klo 8, kun suuntasimme Aavasta satamaan, jossa meitä odotti pitkähäntävene valmiina delfiinien tsuumailuun.Oppaanamme toimi Aavan yhteydessä toimivan retkitoimiston Aidan ihana Sa. Delfiinejä näkyikin jo noin vartin jälkeen ja aikamme niitä ihaltuamme lähdimme Buddhan patsaalle. Kiipesimme ylös pikkuvuorelle ja näimme patsaan. 
                                                       Kuvassa veneemme kuljettaja                                                    
                                                                                  Merenrantakoti                 
Opimme tervehtimään Buddhaa ja Sa kertoi meille tarinoita Buddhasta. Tämän jälkeen suuntasimme takaisin satamaan, jossa saimme nauttia kahvia ja virvokkeita. Kahvien jälkeen puolipäiväretkeläiset suuntasivat Aavaan ja minä, suomalaispariskunta sekä brittipariskunta lähdimme syömään perinteisen thaimaalaisen lounaan. Lounaspaikkana oli ihana merenrantaravintola. Oli mukavaa höpötellä pariskuntien kanssa ja aika kuluikin kuin siivillä ja ruoka oli ihanaa. Lounaan jälkeen matkamme jatkui superihanaan fish spahan! Paikka oli uskomattoman kaunis ja alkujärkytyksen ja kikattelun jälkeen myös kalojen näykkiminen tuntui mukavalta. Kala spa sijaitsi kirkasvetisen joen rannalla ja joen toisella puolella sijaitsi Surat Thani.
Spasta matkamme jatkui tippukiviluolaan. Kiipesimme hulluna portaita ylös, mutta kaikki oli vaivan arvoista. Matkalla tuli vastaan alakoululaisryhmiä, jotka olivat aivan liekessä hiuksistani :D Se oli hauskaa, kun lapset eivät pystyneet peittämään häkeltymistään. Luolaan ryömittiin pienestä aukosta ja tunnelma ilma siellä oli kuin turkkilaisessa saunassa. Luolassa näimme uskomattoman hienoja luonnon muovaamia muodostelmia, mm. T-Rex, Joulupukki ja Neitsyt Maria :D Luolareissun jälkeen jatkoimme vielä Khanom Waterfallsille. Vesiputouksella pääsi uimaan ja virkistäytymään sinne kiipeämisen jälkeen. Retki päättyi noin klo 17. Koko retken ajan kuljettajanamme toimi Aavan kuljettaja A.
En usko, että olen koskaan saanut yhden päivän aikana näin montaa huikeaa kokemusta :) Illalla sain vielä tosiaan myös asunnon ja opettelin ajamaan skootterilla.
Alla kuvia reissulta :)
                                                              Lounaspaikkamme
                                                                                                          Kala spa

                                                                          Näkymää tippukiviluolan huudeilta


Tässä kaikki tältä erää :) Puss och kram! <3
 
-L

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sabai dee mai?

Pari sanaa kohteliaisuudesta ja ulkonäöstä

Weddings, weddings!