Vietnam, Ho Chi Minh City

Noh...noh....mistäs sitä aloittais 😂


                                            Viimehetken lähtötunnelmia vielä Surat Thanin kentältä:)Lensin tosiaan keskiviikkoiltana Bnagkokista vielä tänne Ho Chi Minhiin lomailemaan hetkeksi.

Ainahan sanotaan, että ensivaikutelma on tärkein ja mulle se homma meni täällä aika vihkoon heti alusta...
Heti terminaalista ulos astuessani "taksikuskit" hyökkäsivät aggressiivisesti kimppuuni tyrkyttäen pimeitä takseja.

Otin kuitenkin oikean taksin lentokentältä hotellille, koska yleensä se vaan on se helpoin ja näppärin vaihtoehto. Ei tällä kertaa. Voitin ilmeisesti taksilotossa ja sain kuskiksi noin 12-vuotiaan jäbän, joka ei puhunut sanaakaan englantia. Näytin hotellin osoitetta, nimeä ja kuski nyökkäili tietäväisesti. Noin 45 minuutin ajelun jälkeen saavuimme täysin väärään paikkaan ja kuski oli innokkaana työntämässä mua ulos autosta. Yritin siinä sitten selittää, että "Park" ja "Pearl" on kaksi eri sanaa, vaikka vähän samalta kuulostaakiin... Harvoin mulla menee sormi suuhun, mutta siinä, keskellä Ho Chi Minh Cityä ja ilman mitään yhteistä kieltä, meinasi usko loppua. Onneksi en oo mikään hätääntyjätyyppi ja asioilla on tapana järjestyä. Yleensä vaan nauran tälläsille sattumuksille, mutta nyt aloin olla jo niin väsynyt, että ei edes naurattanut. Lopulta jäätävän navigaattorisekoilun jälkeen kuski lähti kaahaamaan taas päättömästi johonkin suuntaan. Ajoimme tietullin läpi toiseen suuntaan ja hetken päästä saman tietullin läpi taas edelliseen suuntaan (riemukseni sain myös nämä tietullimaksut maksettavakseni)...

Lopulta noin kahden tunnin harhailun jälkeen päädyimme oikeaan hotelliin. Taksikuksi oli kiskomassa multa ihan törkeää summaa, mutta sain tingattua jonkun verran, koska hän tosiaan ajeli aika huolella harhaan.
Hotellilla kävi ilmi, että varaustani, jonka olin tehnyt ebookersin kautta, ei löydy ollenkaan. Sain kuitenkin kauhean selkkauksen jälkeen lopulta jäädä tänne hotelliin. Olin huojentunut päästessäni vihdoin lämpimään suihkuun ja sänkyyn.

                                                                   Ho Chi Minh City


Aamun valjetessa tajusin pari muutakin mukavaa seikkaa tästä hotellista 😂 No, mutta siitä lisää seuraavassa postauksessa. Nyt kerään kamat kasaan ja tsekkaan itseni ulos täältä (olin maksanut kuudesta yöstä, mutta sanotaan näin, että kolme saa nyt riittää😂)

Ps. Valmistuin eilen matkailuvirkailijaksi, jee!! :)

                                                                                 -L


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sabai dee mai?

Pari sanaa kohteliaisuudesta ja ulkonäöstä

Weddings, weddings!