Songkran

Hello!

Viime viikonloppuna 13.-15.4 täällä vietettiin Songkrania. Songkran on vanhan ajanlaskun mukainen uudenvuodenjuhla, jota vietetään mm. Thaimaassa. Juhla ajoittuu vuoden kuumimpaan aikaan, juuri ennen sadekautta. Songkranin aikaan kaikki on yhtä suurta vesisotaa ja luokkarajat hälvenevät tämän karnevaalin ajaksi ja kukaan ei ole turvassa vesiämpäreiltä. Songkran on myös virallinen vapaapäivä Thaimaassa.

   

                                        Tietty oli pakko käydä ostaas oma My Little Pony-vesipyssy
       


Meillä Songkran näkyi töissä mm. teemavaatetuksella ja yleisenä juhlatunnelmana. Heti aamiaisen jälkeen sainkin kylmää vettä niskaani :D
Alunperin mun piti lähteä täältä jo ennen tätä juhlaa, mutta onneksi mulle mainittiin tästä ja halusin kokea tämän, joten muutin mun alkuperäisiä lähtösuunnitelmia. Songkran oli maailman hauskin juhla ja koko päivän sai olla ihan lapsi ja naurua riitti. Tää on vähän ehkä verrattavissa suomalaiseen vappuun, mutta vaan tuhat kertaa kivampi. Ihana juhla, kun kaikki vauvasta vaariin on täysillä mukana vesisodassa ja kukaan ei ole kireällä tuulella!Yhden aikaan lähdettiin Aavasta parin asiakkaan ja työntekijän kanssa lava-auton lavalla, vesipyssyt ladattuina, ajelemaan kohti keskustaa. Heitettiin rinksaa ja saatiin kunnolla vettä niskaan ja oli ihan huippuhauskaa :D Juhlan aikana läästitään myös toisten naamaan värijauhetta, hyvää onnea tuomaan.

 Harmittaa vähän, kun en voinut ottaa kameraa mukaan autoajelulle, koska vettä tuli päälle ämpäreittäin ja veikkaan, että puhelin ei olis siitä kovin paljoa pitänyt.Ajelun jälkeen ei ollut paljoa enää meikeistä tietoa :D


Tää viikonloppu oli ehdottomasti yksi siisteimpiä päiviä täällä ollessa :) Suosittelen kaikille Thaimaahan matkaaville lämpimästi tätä juhlaa! Ps. muista vuorata kaikki elekrtoniikka ja muut arvotavarat muovipusseihin, just in case! ;)

-LKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sabai dee mai?

Pari sanaa kohteliaisuudesta ja ulkonäöstä

Weddings, weddings!