Aava Resort & Spa

Heippa! 
Esittelen teille nyt hieman työssäoppimispaikkaani, joka on siis Thaimaassa, Siaminlahden rannalla toimiva Aava Resort & Spa.
Aava on suomalaisomisteinen ja se on perustettu vuonna 2010 Atte Savisalon ja Kati Häkkisen toimesta. Hotellin johtaja on ranskalainen ja muu hotellin henkilökunta on paikallista, pois lukien minä sekä Aalto-ravintolassa työskentelevä toinen suomalainen. (Onkin ollut muuten mukavaa, kun hän on opettanut minut talon tavoille ja muutenkin Suomiseura on mukavaa aina silloin tällöin :)) Hotelli on yhdistelmä suomalaista designia ja thaimaalaista palvelua, mikä voisikaan olla tämän parempi yhdistelmä. Designissa vaikuttaa vahvasti suomalainen Vertti Kivi, jonka käden jälki näkyy myös mm.Viking Grace-risteilijällä. Aavasta löytyy neljää erilaista huonetyyppiä, Deluxe Bungalow, Superior Bungalow, sekä Poolside ja Family Villat. Poolside Villoista on suora pääsy omalta terassilta uima-altaalle. Yhteensä bungaloweja on 28 kappaletta.
Aava on  palkittu vuosina 2016 ja 2017 World luxury hotel awardsissa, joka kertoo hotellin korkeasta tasosta.
Ihanasta spasta löytyy hoitoja joka lähtöön ja mm. suomalainen sauna. Itse olen ehtinyt testaamaan vasta thai massagen ja se olikin aivan mahtava kokemus! Span yläkerrassa toimii huikeilla näkymillä varustettu joogasali, jossa joogaguru Jack johdattaa asiakkaansa joogan saloihin. Aavassa järjestetään myös aika ajoin joogaretriittejä.
Resortin yhteydessä toimii myös palkittu Aalto-ravintola. joka on loistava yhdistelmä thaimaalaista ja länsimaista keittiötä. Tällä hetkellä ravintolan johdossa hyörii suomalainen keittiömestari. Aalto-ravintolasta irrallaan toimii myös pizzeria, josta saa pitsaa, jos mielii vaihtelua aasialaisiin herkkuihin. Pizzerian kanssa samassa rakennuksessa on myös leipomo, jossa leivotaan mm. kaikki aamiaisella tarjoiltavat leipomotuotteet.
Pizzerian vieressä on myös Aavan oma retkitoimisto sekä pikkuinen kirjasto.
Alla kuvia Aavasta.
                                                                                               Ravintola ennen avaamista.

                                                          Keskittymiskykyni täällä ei riitä näköjään ottamaan suoria kuvia....Kuvassa kuitenkin Aavan sisäänkäyntiä.
                                                           
                                                                                                                   Spa

                                                                Sisustuksessa jokainen yksityiskohta on sovitettu tyyliin sopivaksi.
                                     Aurinkotuolit odottavat aamun sarastaessa asiakkaita.
                                                                                                   Ihana työkaverini ravintolasta
                                                                         Henkilökohtainen hovikampaajani töissä, ihana lastenhoitaja Ying!
                                                                                        Auringonnousua Aavan rannalla
                                                                                  Näitä näkymiä kelpaa tuijotella respasta.
Aavassa on mahdollista järjestää myös hääjuhlia. Tällä viikolla hotellilla onkin ollut jo kolmet hääkuvaukset! Kuvaukset kestävät yleensä koko päivän ja asuja vaihdellaan tiuhaan tahtiin. Thaimaalaiset siis ottavat yleensä hääkuvansa jo muutamia kuukausia ennen juhlaa, fiksua! 
 Aavan henkilökunta tekee 6 päivää viikossa töitä, 9 tuntia päivässä. Minä teen 10 tuntia päivässä ja minulla on joka tiistai ja keskiviikko vapaapäivät. Työaikani on päivittäin kello 7-17. Aamun aloitan aamiaisella (noin 7-11). Aamiasella kaatelen kahvia asiakkaille ja rupattelen heille sekä promoan retkiä ja annan vinkkejä lomailuun ja kerron Khanomista. Noin kello 11 siirryn respan puolelle. Respan ohella kiertelen ympäri resortia ja varmistan asiakkaiden tyytyväisyyden. Hoidan asiakkaiden toiveita ja ratkaisen heidän mahdollisia ongelmiaan. Asiakkaan niin halutessa voin lähteä esimerkiksi retkille heidän mukaansa. Monet suomalaiset ovatkin olleet todella iloisia saadessaan hoitaa asiansa minun kauttani.
Pääasiallinen työkieleni on englanti. Olen oppinut thaimaalaisten kanssa jättämään turhat hifistelyt englanninkielestä pois, koska se hankaloittaa elämää suuresti. Ennen esimerkiksi kysyin " Do you have a day off tomorrow?" jolloin minua katsottiin kysymysmerkkinä. Nykyään ymmärrän kysyä "Work tomorrow?". Täällä on myös osalla jengistä todella raju aksentti englannissa ja se kuulostaakin omaan korvaani ajoittain aivan thailta. Nyt olen kuitenkin jo oppinut ymmärtämään...ja puhumaan myös itse tarvittaessa thaimaalaisittain :D Esimerkiksi, jos ravintolassa kysyy tofua, niin onkin parempi kysyätopua. F-ja R-kirjainten käyttö kun ei jotenkaan sovi thaimaalaisten suuhun tai korvaan kaikissa sanoissa. Saman huomaa kun kadulla jengi huutelee minulle "falang, falang"...Farangista puheenollen on edelleen yhtä ihmeellistä, miten jengi suhtautuu minuun täällä, niin töissä kuin kadulla. Tänään olin keskustassa skootterilla liikennevaloissa ja kaikki kanssa odottajat halusivat koskea minuun, kun olen niin farang :D Myös töissä saan joka päivä edelleen kuulla suurta suitsutusta...tähän voisi tottua ;)  Olen aina myös olettanut, että suht kansainvälinen nimeni taittuu kaikilta maailman ihmisiltä, täällä luuloni on kuitenkin todistettu vääräksi. Olenkin saanut thaikkulempinimen, Mali, joka tarkoittaa valkoista jasmiinintyylistä kukkaa.
Mutta tässä oli Aava pähkinänkuoressa ja vähän työstäni täällä :)
Ps. Thaimaalaisilla on muuten hassu tapa tunkea koko ajan jotain hajustetta nenäänsä tai vastaavasti nenän alleen. Ymmärrän nyt huuman, tämähän on oikein virkistävää :D Kyseessä on siis ihan tommonen perus mentholin tuoksuinen inhaler, alunperin tehty varmaan tukkoiseen nenään, mutta toimii tilanteessa kuin tilanteessa:D


-L

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sabai dee mai?

Pari sanaa kohteliaisuudesta ja ulkonäöstä

Weddings, weddings!