Tekstit

Blogin tulevaisuus

Kuva
Hello hello!


Nyt on kotiuduttu ja ainakin taas joten kuten sopeuduttu takaisin Suomeen. Suurena plussana ovat nyt olleet ihan superihanat ilmat, jotka ovat vähän helpottaneet tätä kotiinpaluuta.

Tämä postaus on ollut kauan jo puolivalmiina luonnoksissa, mutta töiden ja muiden menojen takia se on vain jäänyt sinne odottelemaan parempia aikoja...
Tosiaan, suuren yleisön pyynnöstä (no, ehkä ei nyt kuitenkaan niin kovin suuren :D) ja omasta intohimostani blogin kirjoittamiseen, ajattelin jatkaa tätä blogia. Blogi tulee jäämään matkailualapainotteiseksi ja tulevia postauksia tulevat olemaan mm. työni laivalla ja mahdollinen Thaimaahan paluuni. Tulen täällä kertomaan myös muista reissuistani  :)

Kysymyksiä, ideoita ja toiveita otan innolla vastaan!

Ps.Tuli ihan törkeä matkakuume(taas), kun selailin noita vanhoja matkakuvia. Harmi kyllä, monista reissusta otetut kuvat ovat kadonneet johonkin tai muuten vaan eivät ole koskaan edes koneelle asti päätyneet.
Pps. Noi kuvat näkyy ainakin mun luki…

Mitä opin ja millä hinnalla?

Kuva
Mitä koko lysti sitten maksoi?...no sanotaanko näin, että yllättäviäkin kuluja tuli, mutta tämä kaikki oli joka bahtin arvoista:)

raha.j Lennot Helsinki-Bangkok menopaluu n.560€ Lennot Bangkok-Surat Thani n. 150€ Turku-Helsinki menopaluu bussilippu 19€ Viisumi 60€ (plus matkakulut Turku-Helsinki menopaluu x 2) Opiskelutodistus käännettynä thaiksi 70€ A Hepatiittirokote 62€ Lavantautirokote 32€ Kansainvälinen ajokortti 25€ Passikuvat 15€


Mainos Matkavakuutuksen muuttaminen tähän matkaan sopivaksi 36€ -->100€ Terveystarkastus Thaimaassa 950THB (25€) Kuvat Thaimaassa 140THB (3,60€) Asunto 8000THB/kk (205€) Skootteri 3500THB/kk (90€)

All good everything!

Kuva
Terkkuja Starbucksin terdeltä!Tajusin just äsken, et mulla on tosi paha kahvilariippuvuus ja voisin tuhlata omaisuuden vaan istumalla kivoissa kahviloissa. Mut täällä niitä riittää!
Khanomista ei mitään kahvilaketjuja löydy, mut mulla oli aina tapana vapaapäivinä alottaa aamu hakemalla jääkahvi yhdestä kivasta kahvilasta :) Saa muuten olla tarkkana, että muistaa sanoa jääkahvia tilatessa, et "ilman sokeria"....Ehkä noin viiskytseitsemän kertaa oon unohtanu sanoa ja eihän sitä sillon pysty juomaan...

Vaihdoin tosiaan jo lauantaina hotellia ja vaihtamalla tosiaan parani! Ah, oon niin onnellinen, että vaihdoin! Mun nykyinen hotelli on ihan tässä keskustassa ja oikeen jees (budjetti)hotelli. Ilmastointi toimii ja kaikki on muutenkin ok, lämmin suositus siis Ho Chi Minhiin matkaaville HÀ MY 3- hotellista. Hotelli ei oo mitään luksusta, mutta kuitenkin oikein kelpo (ja se sijaitsee tasokkaiden hotellien kanssa samalla alueella eli pääsee nauttimaan esim. luksusterasseista :D)

Mun…

Vietnam, Ho Chi Minh City

Kuva
Noh...noh....mistäs sitä aloittais 😂


                                            Viimehetken lähtötunnelmia vielä Surat Thanin kentältä:)Lensin tosiaan keskiviikkoiltana Bnagkokista vielä tänne Ho Chi Minhiin lomailemaan hetkeksi.
Ainahan sanotaan, että ensivaikutelma on tärkein ja mulle se homma meni täällä aika vihkoon heti alusta...
Heti terminaalista ulos astuessani "taksikuskit" hyökkäsivät aggressiivisesti kimppuuni tyrkyttäen pimeitä takseja.

Otin kuitenkin oikean taksin lentokentältä hotellille, koska yleensä se vaan on se helpoin ja näppärin vaihtoehto. Ei tällä kertaa. Voitin ilmeisesti taksilotossa ja sain kuskiksi noin 12-vuotiaan jäbän, joka ei puhunut sanaakaan englantia. Näytin hotellin osoitetta, nimeä ja kuski nyökkäili tietäväisesti. Noin 45 minuutin ajelun jälkeen saavuimme täysin väärään paikkaan ja kuski oli innokkaana työntämässä mua ulos autosta. Yritin siinä sitten selittää, että "Park" ja "Pearl" on kaksi eri sanaa, vaikka vähän…

Bye Bye, Thailand!

Kuva
Terkkuja Vietnamin Ho Chi Minh Citystä, jonne saavuin myöhään keskiviikkoiltana!
Lähdön hetki tosiaan koitti keskiviikkona aamupäivällä, mielestäni aivan liian aikaisin😭 Olisin mieluusti voinut jäädä vielä ainakin toiseksi kolmeksi kuukaudeksi, mutta valitettavasti omat työt Suomessa alkavat pikkuhiljaa kutsumaan. Sitä ennen kuitenkin kuuden päivän loma täällä Vietnamissa.

                                Viimeinen ice coffee vielä ravintolassa ennen lähtöä :`( <3

Tää on ollut ihan huikea matka ja tulee tosi ikävä kaikkia mun työkavereita ja Aavaa. Oon niin kiitollinen, että sain tän mahdollisuuden ja tartuin siihen. Oon saanut täältä hyviä ystäviä ja oppinut tosi paljon uutta, etenkin kulttuurista ja työnteosta täällä. Ihan best times ever <3 


Viimeiset kolmepäivää olikin laatuaikaa juhlien merkeissä, kolmen eri porukan kanssa:)
                                                             Sunnuntain illanistujaisista, nam!Tässä kuvassa ollaan rannalla viettämässä piknikiä (os…

Songkran

Kuva
Hello!

Viime viikonloppuna 13.-15.4 täällä vietettiin Songkrania. Songkran on vanhan ajanlaskun mukainen uudenvuodenjuhla, jota vietetään mm. Thaimaassa. Juhla ajoittuu vuoden kuumimpaan aikaan, juuri ennen sadekautta. Songkranin aikaan kaikki on yhtä suurta vesisotaa ja luokkarajat hälvenevät tämän karnevaalin ajaksi ja kukaan ei ole turvassa vesiämpäreiltä. Songkran on myös virallinen vapaapäivä Thaimaassa.                                        Tietty oli pakko käydä ostaas oma My Little Pony-vesipyssyMeillä Songkran näkyi töissä mm. teemavaatetuksella ja yleisenä juhlatunnelmana. Heti aamiaisen jälkeen sainkin kylmää vettä niskaani :D
Alunperin mun piti lähteä täältä jo ennen tätä juhlaa, mutta onneksi mulle mainittiin tästä ja halusin kokea tämän, joten muutin mun alkuperäisiä lähtösuunnitelmia. Songkran oli maailman hauskin juhla ja koko päivän sai olla ihan lapsi ja naurua riitti. Tää on vähän ehkä verrattavissa suomalaiseen vappuun, mutta vaan tuhat kertaa kivampi. Ihana juh…

Nakhon Si Thammarat

Kuva
Heissan!

Viime torstaina mulla oli vähän erilainen työpäivä ja vietin sen asiakaspariskunnan kanssa "läheisessä" Nakhon Si Thammaratin kaupungissa shoppailun ja nähtävyyksien merkeissä. Matkaa tästä Khanomista on Nakhoniin noin 90km ja koko päivän reissuksihan se sitten muodostuikin :)

Ensin tsekkailtiin yhtä museota ja tosi hienoa temppeliä, jonka jälkeen shoppailimme temppelialueen lähistöllä sijaitsevalla Silver Streetillä. Silver Streetillä olisi vierähtänyt itselläni ainakin tovi jos toinenkin...niin paljon ihanaa ostettavaa olisi ollut.


Suitsukkeita ja kukkia

Temppeli oli todella vaikuttava ja kaunis. Harmitti, kun en viitsinyt sisällä kuvailla ja temppelin joissain osissa kuvaaminen olikin kokonaan kielletty. 
Temppelikierroksen jälkeen lähdimme ajelemaan kohti Central Plaza-ostoskeskusta. Ostoskeskus olikin mulle jo entuudestaan tuttu, kun piipahdettiin siellä mun työluvan hakureissulla. 

Ekana hyökkäsin tietty Starbucksiin hyeenan lailla 😂


Kahvin ja banskumuffinin …