Pari sanaa kohteliaisuudesta ja ulkonäöstä

Thaimaalaiset ovat varsin kohteliasta porukkaa. Täällä huomioidaan hyvin toisia ja ollaan aina valmiita auttamaan, jos joku apua tarvitsee. Myös tervehtiminen on täällä suomalaisella mittapuulla kovinkin korrektia ja usein tavatessa tehdäänkin wai-tervehdys, jossa kädet liitetään yhteen, yleensä leuan korkeudelle ja tehdään pieni kumarrusliike. Töissä vallitsee kohtalaisen tarkka hierarkia ja periaatteessa aina korkea-arvoisemman kollegan ohittaessa, pitäisi kulkea hänen ohitseen niin, että silmät ovat kollegan silmien alapuolella. Täällä myös ihmisiä puhuteltaessa eteen liitetään sana khun. Se on merkki arvostuksesta ja se voidaan lyhentää myös K`. Lauseiden loppuun liitetään usein myös kohteliasisuussana kha, jota voisi verrata ehkä sanaan please. Nykyään osaan jo sujuvasti liittää khun-etuliitteen puhuttaessa, mutta alkuun se vaati kyllä harjoittelua eikä tuntunut sopivan suuhuni ollenkaan.


Yksi asia on täällä kuitenkin suomalaiseen näkökulmaan hämmästyttävää, nimittäin lähes jatkuva ulkonäön kommentointi. Siihenkin toki tottuu ajan kanssa. Täällä saa päivittäin kuulla ulkonäköön liittyvät risut ja ruusut todella avoimesti. Niin tutut kuin tuntemattomat kommentoivat avoimesti. Esimerkiksi muutama päivä sitten olin ostamassa ruokaostoksia Tescossa, kun naismyyjä tsuumaili minua ja takapuoltani kovin avoimesti. Tämän jälkeen hän totesi " very beautiful, sexy ass." ...well, thank you. Aina myös asioidessani pesulassa myyjä muistaa osoittaa takapuoltani ja todeta " beautiful...big!👌"....well,thank you. On myös lohdullista joka kerta vaateostoksilla, kun katselen jotain myyjä tulee viereen, osoittaa vaatekappaletta ja toteaa kannustavasti " big!"....

                                                                          Pumpui↓

Pumpui, on semileikkimielinen ilmaisu tyypille, joka on vähän chubby. Sitäkin viljellään täällä ihan kohtalaisesti :D Itse olen niin jäykkä pohjoismaalainen, että osaan antaa ihmisille vain positiivista palautetta ulkonäöstä. Ajatus muun palautteen antamisesta tuntuu minusta todella vieraalta. 

Ja ulkonäön kommentointia en ainakaan itse ota millään pahalla, mutta siihen on syytä varautua täällä. 

Etenkin alkuun, kun olin tullut tänne ja ihoni oli vielä kalmankalpea, sain suurta ihailua osakseni. Täällä kun on lähes kaikissa ihonhoitotuotteissa on valkaiseva ominaisuus. Niin se vain taitaa olla, että aina sitä haluaa, mitä ei ole. Suomessa tuotteita markkinoidaan "healthy tan"- sloganilla, täällä taas "healthy white". Saa siis olla tarkkana, mitä ostaa, ettei vaivalla hankittu rusketus mene hukkaan :D

Thaimaalaiset ovat myös aika tarkkoja ulkonäöstään ja pukeutuvat mintisti. Kaikilla on aina siistit ja puhtaat vaatteet. Naisuoliset kollegani yleensä meikkaavat vasta töissä ja sessio kestää helposti 45 minuuttia.  


Mutta tässä kaikki tältä erää :)

-K` Laura

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sabai dee mai?

Weddings, weddings!